دوشنبه، 24 تير 1398

عده وطی به شبهه و احکام آن

پرسش :

فتوای شریف فقیهان بزرگوار درباره زنی که به شبهه با کسی نزدیکی کند، این است که باید عده طلاق نگه دارد. اکنون از محضر مبارک درخواست می‌شود بفرمایید: 1. حکم فوق شامل کدام یک از حالت‏های زیر می‏‌باشد؟ الف. جایی که اشتباه تنها از ناحیه زن باشد، نه مرد. ب. جایی که اشتباه از ناحیه هر دو (زن و مرد) باشد. 2. اگر زوجه منقطعه، به شبهه با کسی نزدیکی کند، از نظر عده تکلیف عده او چیست؟ (زیرا در نکاح موقت طلاق جاری نیست).

پاسخ :
1ـ الف. بنابر احتیاط واجب عده دارد.
1ـ ب. عده دارد.
2. علاوه بر عده وطی به شبهه باید پس از تمام شدن مدت متعه، دو حیض کامل عده نگه دارد. 1381/4/25

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر مقام معظم رهبری)، نشر قضا، قم، چاپ اول، 1390