سه‌شنبه، 25 تير 1398

ارث بلا وارث | استفتاء یک

پرسش :

یکی از شیعیان ایرانی مقیم یکی از کشورهای خارج، طی نامه‌‏‌‌ای که برای این اداره ارسال داشته، عنوان کرده است، سال‌های متمادی است در آنجا مغازه‌‏‌‌ای به اجاره ایشان بوده و اخیراً صاحب مغازه (که فردی زرتشتی و ایرانی الاصل می‌‌‏باشد)، فوت نموده و ورثه‌‏‌‌ای از خود بجا نگذاشته است، با توجه به این‌که در آن کشور، انجمن زرتشتیان وجود دارد، آیا ایشان شرعاً می‌‌تواند اجاره خود را به انجمن مذکور یا انجمن‌های مشابه پرداخت نماید؟ در غیر این صورت تکلیف ایشان چیست؟

پاسخ :
در فرض تحقیق و نبود ورثه، امر مغازه مربوط به امام و نایب او است و باید فعلاً مال‌‌الاجاره عادلانه آن را به حاکم شرع بپردازد.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.