پنجشنبه، 27 تير 1398

مانع نبودن ازدواج مجدد مادر در امر حضانت

پرسش :

شوهر زنی در حدود دو سال است که فوت کرده و زن بعد از فوت شوهرش، اظهار نموده که من مایل به شوهر کردن نیستم و می‏خواهم اطفال خود را سرپرستی کنم و از متوفی یک خانه و مقداری اثاثیه و لوازم منزل بجا مانده است و این خانم ماهانه حقوقی از بیمه دریافت می‌‏نماید، بعداً آگاه شدیم که ـ بدون اطلاع ـ شوهر اختیار نموده، از لحاظ شرعی و قانونی تکلیف نامبرده چیست؟

پاسخ :
اگر صغار جد پدری دارند ولایت با او است وگرنه با حاکم شرع است مگر در صورتی که متوفی قیم خاصی قرار داده باشد و در هر صورت حق حضانت و تربیت اطفال با مادر است.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.