پنجشنبه، 27 تير 1398

وضعیت فاضل دیه در صورت قتل دو زن توسط یک مرد

پرسش :

شخصی قاتل دو زن می‌باشد و اولیای دم هر دو زن، تقاضای قصاص دارند. حکم نصف دیه‌‌ای که مرد در قتل زن باید بپردازد چگونه است؟ آیا باید هر دو نصف دیه را بدهند، یا یک نصف دیه به نحو اشتراک، یا هیچ نباید بدهند، یا طرز دیگری؟

پاسخ :
گویا در عبارت سؤال اشتباه شده و منظور از جمله حکم نصف دیه‌‌ای که مرد در قتل زن باید بپردازد، حکم نصف دیه‌‌ای است که در صورت قصاص، به اولیای مرد (قاتل) پرداخت می‌‏شود و در هر صورت با اشتراک اولیای دم هر دو زن در قصاص نصف دیه بر هیچ یک نیست و چیزی نباید بدهند.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390