پنجشنبه، 24 مرداد 1398

ادعاى جعلى بودن قولنامه توسط فروشنده

پرسش :

زمینى را مالک بودم که اکنون شخصى آن را عدواناً متصرف شده است، البته این شخص، قول نامه اى که مورد تأیید محاکم قضایى است در اختیار دارد و بر اساس آن،مدعى خرید آن زمین از من است. آیا قول نامه اى که فاقد امضاى شهود و مورد انکار من باشد، مالکیت این شخص را ثابت مى کند؟

پاسخ :
بسمه تعالى: در فرض سؤال هرگاه مدعى خرید زمین دو شاهد عادل گواهى دهند که قول نامه از طرف مالک مى باشد، قول متصرف پذیرفته است، در غیر این صورت، قول مالک قبلى با قسم قبول مى شود. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌السلام، 1389.