يکشنبه، 24 شهريور 1398

حلیت طلبیدن از صاحب پولى که غصب شده

پرسش :

اگر شخصى پولى را دزدى کرده ولى بعد از چند سال پشیمان شده و توبه کرده است و از صاحب پول طورى که او نفهمیده، حلیت طلبیده و او حلال کرده آیا الان باید دوباره از صاحب پول ها حلیت طلب کند و جریان پول ها را مطرح کند؟

پاسخ :
بسمه تعالى:اگر او مورد حلیت و مقدار آن را فهمیده و حلال کرده دیگر حلیت طلبى لازم نیست و اگر او بدون آگاهى از خصوصیت مورد، حلیت خواهى کند به طورى که اگر مى دانست مورد حلیت پول است حلال نمى کرد باید دو مرتبه حلیت بطلبد. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1390.
​​​​​​​