جمعه، 25 مرداد 1398

تخلف معمار ساختمان

پرسش :

اگر سازمانى زمینى به صورت مشروط به شرط احداث و اتمام هتل در فرصت زمانى مشخص به دو نفر واگذار نماید و مالکیت قطعى موکول به تحقق شرط باشد اگر در مرحله اجراى پروژه ساخت هتل، یکى از دو نفر تخلف نماید و دیگرى تمام تعهدات خود و دیگرى را در احداث هتل انجام دهد و آن را به اتمام رساند آیا این دو نفر مالک مى باشند یا تنها کسى که هتل را احداث نموده؟

پاسخ :
بسمه تعالى: هر دو به حکم واگذارى سازمان دولتى نسبت به آن زمین حق دارند در صورتى مالک مى شوند که پروژه انجام بگیرد که یکى از آن دو اجرا را به عهده گرفته او مالک سهم خود از زمین ومجموع اعیانى است و طرف دیگر یا باید نیمى از ساختمان را از وى بخرد و یا این که مجرى طرح سهم اولویت او از زمین را خریدارى کند البته این دو راه در صورتى است که سازمان دولتى قرارداد خود را با متخلف فسخ نکند. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانی (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه ‌السلام، 1389.