جمعه، 25 مرداد 1398

مضاربه یا قرض ربوى

پرسش :

در شرکتى سرمایه گذارى کردم، با توجّه به فعالیت شرکت و اطمینان به سودآورى، مبلغى را به عنوان على الحساب به شکل ماهیانه به بنده پیشنهاد نمودند اکنون پس از چند سال ادعاى ربوى بودن را دارند قول چه کسى پذیرفته مى شود؟

پاسخ :
بسمه تعالى: هرگاه اختلاف شمابا شرکت در این است که شما مدعى هستید شراکت بر اساس مضاربه بوده و آنها مدعى هستند بر اساس قرض ربوى بوده است شرعاً قول شما مقدم است و باید سود حاصله به نسبتى که در قرارداد معین شده است بپردازید و اگر بیشتر پرداخته اند باید مازاد را پس بدهید. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانی (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه ‌السلام، 1389.