جمعه، 25 مرداد 1398

شرط فسخ با پرداخت مبلغ

پرسش :

شخصى مغازه اى را فروخته و شرط کرده که مقدارى از ثمن را به صورت نقد تحویل، و مابقى طى دو ماه دیگر به او پرداخت شود و طرفین پذیرفته اند که هر کدام از طرفین از معامله عدول نماید مبلغى را به عنوان زیان احتمالى به دیگرى بپردازد آیا معامله و شرط صحیح است؟ و در صورت تخلف مى تواند معامله را فسخ نماید؟

پاسخ :
بسمه تعالى: هرگاه در ضمن معامله شرط کرده اند که طرفین تا زمان قسط دوم حق دارند معامله را فسخ کنند مشروط بر این که مبلغى را بپردازند در این صورت معامله و شرط هر دو صحیح است. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانی (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه ‌السلام، 1389.