شنبه، 26 مرداد 1398

وقف ده درصد از درآمد زمین

پرسش :

کسى دو خروار زمین را به پسرش واگذار کرده که هر سال، ده درصد از درآمد را خرج عزادارى اباعبدالله (علیه السلام) نماید، آیا تمامى زمین وقف مى باشد یا خیر؟ و در صورتى که متولى کوتاهى نماید وظیفه چیست؟

پاسخ :
بسمه تعالى: ظاهر عبارت این است که این شخص ده یک از آن باغ را در حال حیات خود وقف نموده است بنابراین یک دهم زمین وقف وبقیه ملک وارث است ووقف هم به صورت مشاع مى باشد؛ و متولى وقف باید در حفظ آن، کوشا باشد و اگر مسامحه کرد مؤمنین باید براى حفظ وقف اقدام نمایند. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌السلام، 1389.