چهارشنبه، 20 شهريور 1398

حکم نگاه به عکس زنان

پرسش :

نگاه کردن به عکس و فیلم هاى زنان فامیل و آشنا ـ که در آن بدون حجاب مشاهده مى شوند ـ چگونه است؟

پاسخ :
امام و نورى: اگر از زنانى هستند که به حفظ حجاب شرعى پایبند مى باشند، نگاه کردن به عکس و فیلم آنان حرام است.1

سیستانى، مکارم و وحید: اگر از زنانى هستند که به حفظ حجاب شرعى پایبند مى باشند، بنابر احتیاط واجب نگاه کردن به عکس و فیلم آنان جایز نیست.2

خامنه اى و صافى: نگاه کردن به عکس و فیلم آنان (به ویژه در مواردى که در معرض هتک و فساد باشند)، حرام است.3
بهجت، تبریزى و فاضل: بنابر احتیاط واجب، نگاه کردن به عکس و فیلم آنان جایز نیست.4

پی نوشت‌ها:
1. امام، توضیح المسائل، م 2439؛ نورى، توضیح المسائل، م 2435.
2. توضیح المسائل مراجع، م 2439؛ وحید، توضیح المسائل، م 2448.
3. صافى، توضیح المسائل، م 2448؛ خامنه اى، اجوبه الاستفتائات، س 1182.
3. تبریزى، توضیح المسائل، م 2447؛ فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 1728 و 1732؛ دفتر بهجت.

منبع: پرسش‌ها و پاسخ‌هاى برگزیده، حمیدرضا شاکرین؛ نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه‌ها، دفتر نشر معارف، 1384.