پنجشنبه، 21 شهريور 1398

فضیلت تلاوت سوره تغابن

پرسش :

تلاوت سوره تغابن چه فضیلتی دارد؟

پاسخ :
در حدیثی پیامبر صلّی الله علیه و آله فرمود:
«مَن قَرَأَ سورَةَ التَّغابُنِ دُفِعَ عَنهُ مَوتُ الفُجأَةِ؛ هرکه سوره تغابن را بخواند مرگ ناگهانی از او دفع می‌شود».(1)

و در حدیثی از امام صادق علیه السلام می‌خوانیم که فرمود:
«مَن قَرَأَ سورَةَ التَّغابُنِ فی فَریضَتِهِ کانَت شَفیعَةً لَهُ یَومَ القِیامَةِ وَشاهِدُ عَدلٍ عِندَ مَن یُجیزُ شَهادَتَها ثُمَّ لا تُفارِقُهُ حَتّی یَدخُلَ الجَنَّةَ؛ کسی که سوره تغابن را در نماز فریضه بخواند، روز قیامت شفیع او خواهد شد و شاهد عادلی است نزد کسی که شفاعت او را اجازه می‌دهد، سپس از او جدا نمی‌شود تا به بهشت درآید».(2)

بدیهی است که این تلاوت باید توأم با اندیشه باشد، اندیشه‌ای که محتوای سوره را در عمل منعکس کند، تا این‌همه آثار و برکات بر آن مترتّب گردد.

پی‌نوشت:
1- مجمع‌البیان، ج 10، ص 296
2- همان

منبع: فضیلت سوره‌های قرآن (برگرفته از تفسیر نمونه)؛ مهدی دربانی، قم: امام علی بن ابی‌طالب (ع)، ۱۳۸۹.