پنجشنبه، 21 شهريور 1398

فضیلت تلاوت سوره صافات

پرسش :

تلاوت سوره صافات چه فضیلتی دارد؟

پاسخ :
در حدیثی از پیامبر گرامی اسلام صلّی الله علیه و آله می‌خوانیم که فرمود:
«مَن قَرَأ سورَةَ وَالصَّافاتِ اعطِیَ مِنَ‌الأجرِ عَشرُ حَسَناتٍ بِعَدَدِ کُلّ جِنّ وَشَیطانٍ وَتَباعَدَت عَنهُ مَرَدَةُ الشَّیاطِینِ وَبَرَءَ مِنَ‌الشّرکِ وَشَهِدَ لَهُ حافِظاهُ یَومَ القِیامَةِ إِنَّهُ کانَ مُؤمِناً بِالمُرسَلینَ؛ کسی که سوره صافّات را بخواند، به تعداد هر جنّ و شیطان ده حسنه به او داده می‌شود، شیاطین متمرّد از او فاصله می‌گیرند و از شرک پاک می‌شود و دو فرشته‌ای که مأمور حفظ او هستند، روز قیامت درباره او شهادت می‌دهند که به رسولان خداوند ایمان داشته است».(1)

و در حدیثی امام صادق علیه السلام فرمود:
«مَن قَرَأ سورَةَ الصَّافاتِ فی کُلّ یَومِ جُمُعَةٍ لَم یَزَل مَحفوظاً مِن کُلّ آفَةٍ مَدفوعاً عَنهُ کُلُّ بَلِیَّةٍ فی حَیاتِهِ الدُّنیا مَرزوقاً فِی‌الدُّنیا بِأوسَعِ ما یَکُونُ مِنَ‌الرّزقِ وَلَم یُصِبهُ اللّهُ فی مالِهِ وَلا وُلدِهِ وَلا بَدَنِهِ بِسُوءٍ مِن شَیطانٍ رَجیمٍ وَلا جَبّارٍ عَنیدٍ وَإن ماتَ فی یَومِهِ أو لَیلَتِهِ بَعَثَهُ اللّهُ شَهیداً وَأماتَهُ شَهیداً وَأدخَلَهُ الجَنَّةَ مَعَ‌الشُّهَداءِ فی دَرَجَةٍ مِنَ‌الجَنَّةِ؛ کسی که سوره صافّات را در هر روز جمعه بخواند، از هر آفتی محفوظ می‌ماند و هر بلایی در زندگی دنیا از او دفع می‌شود، خداوند وسیع‌ترین روزی را در اختیارش می‌گذارد و او را در مال، فرزندان و بدن گرفتار زیان‌های شیطان رجیم و گردنکشان عنود نمی‌سازد و اگر در آن روز و شب از دنیا برود، خداوند او را شهید برمی‌انگیزد و شهید می‌میراند و او را در بهشت با شهدا هم‌درجه می‌سازد».(2)

با توجّه به محتوای این سوره، علّت این‌همه ثواب‌های عظیم برای تلاوت آن روشن می‌شود، زیرا می‌دانیم که هدف از تلاوت اندیشه، سپس اعتقاد و بعد از آن عمل است و بی‌شک هر که این سوره را با این کیفیّت تلاوت کند، هم از شرّ شیاطین محفوظ خواهد ماند، هم از شرک پاک می‌شود، هم با داشتن اعتقاد صحیح و محکم و اعمال صالح و پند آموختن از سرگذشت انبیا و اقوام پیشین، در زمره شهیدان قرار خواهد گرفت.

پی‌نوشت:
1- مجمع‌البیان، آغاز سوره صافات
2- همان

​​​​​​​منبع: فضیلت سوره‌های قرآن (برگرفته از تفسیر نمونه)؛ مهدی دربانی، قم: امام علی بن ابی‌طالب (ع)، ۱۳۸۹.