شنبه، 23 شهريور 1398

ضمانت بر اصل پول و سود

پرسش :

اگر براى فردى که بدهکار است ضامن شوم ولى بدهکار نتواند بدهى خود را پرداخت کند آیا طلبکار مى تواند علاوه بر بدهى، سود و یا جریمه تأخیر را نیز از من مطالبه کند؟

پاسخ :
بسمه تعالى: ضمانت بر اصل پول صحیح است و ضمانت بر سود از نظر شرع حرام است بنابراین ضامن باید فقط اصل پول را بدهد. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1390.
​​​​​​​