سه‌شنبه، 26 شهريور 1398

حقیقت اجاره چیست؟

پرسش :

آیا اجیر کردن اشخاص از باب تعهد به انجام کار است یا تملیک عمل؟

پاسخ :
بسمه تعالى: نظر ما در اجاره اعیان بر خلاف مشهور است، ما معتقدیم اجاره اعیان تسلیط طرفین بر عین است تا از آن بهره بگیرد و لذا در صیغه اجاره مى گوییم «آجرتک الدار» و نمى گوییم «آجرتک منفعة الدار» از این بیان روشن مى شود که اجاره اجیر نیز به معنى اختیار گرفتن اجیر براى بهره گیرى در کار مورد نظر است، بنابراین نظر ما با هر دو نظر فرق مى کند، البته این نظر در اجیر خاص روشن است. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1390.