پنجشنبه، 11 مهر 1398

خانه جزء مستثنیات دین است

پرسش :

به بانک بدهکارم، کلیه اموالم توقیف شده ولى به خاطر سود و جریمه تأخیر بدهکاریم تمام نشده حتى منزل هم ندارم. زمینى دارم که از دسترس دور مانده آیا مى توانم با فروش آن براى خود و فرزندانم خانه اى تهیه کنم و مجدداً با تلاش اقتصادى بتوانم اصل بدهى را بپردازم؟

پاسخ :
بسمه تعالى: جریمه تأخیر شرعى نیست ولى اصل وام را از اموال نقدى که در اختیار دارید بپردازید و احتیاط این است که زمین را هم بفروشید و وام خود را بپردازید چون خانه جزء مستثنیات است نه زمین. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.