چهارشنبه، 24 مهر 1398

نهى از منکر با احتمال خطر جانى

پرسش :

در برخى از منکرات اجتماعى مثل زورگیرى یا قمه کشى اگر جماعتى از مردم کمک کنند اگر چه احتمال خطر براى بعضى از آنها وجود دارد ولى باعث کم شدن احتمال وقوع آن منکر خواهد شد، تکلیف مؤمنین چیست؟

پاسخ :
بسمه تعالى: این نوع کارهاى اجرایى از آنِ دولت اسلامى است، امام صادق (علیه السلام) مى فرماید: «إنّما هو على القوى المطاع العالم بالمعروف من المنکر لا على الضعیف الذى لا یهتدى سبیلاً»(1). بنابراین اگر احتمال ضرر اهم مى دهد باید مشارکت نکند. والله العالم

پی نوشت:
1. وسائل الشیعه، ابواب امر به معروف و نهى از منکر، باب 2، حدیث1.

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.