سه‌شنبه، 21 آبان 1398

اثبات سیادت

پرسش :

آیا سیادتى که توسط دو نسابه در دو شهر جدا از هم اثبات شده و دو مجتهد مسلم آن را امضا کردند کافى است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: هرگاه این افراد به سیادت خود یقین دارند باید به احکام آن ملتزم باشند مثلاً حق استفاده از زکات را ندارند و در صورت فقر از سهم سادات مى توانند استفاده کنند ولى اگر دیگرى بخواهد بر سیادت اینها ترتیب اثر دهد باید سیادت آنها از طریق شرع ثابت شود، دو عادل بر سیادت آنها گواهى دهد و یا به سیادت مشهور باشند. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.