سه‌شنبه، 21 آبان 1398

زنا با متعلقه پدر و جد

پرسش :

با توجه به این که حکم زنا با زوجه پدر قتل است در موارد زیر حکم چگونه است:1. زنا با زن جد، 2. زنا با زن پدر رضاعى، 3. زنا با مزنى بهاى پدر؟

پاسخ :
بسمه تعالى: 1. لسان دلیل این است: «من زنى بذات محرم» و طبعاً زن جد به انسان محرم است، ولى از آنجا که در وجود چنین اطلاقى حتى در مورد زن جد، تردید ضعیفى وجود دارد موضوع داخل مى شود در: «الحدود تدرء بالشبهات». 2. اطلاق منصرف است به محارم نسبى و مصاهرتى، اما رضاعى را شامل نیست، 3. موضوع زنا با ذات محرم اعم از نسبى و مصاهرتى است و مزنى بهاى پدر بر پسر حرام است اما محرم نیست. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.