جمعه، 24 آبان 1398

احکام حج | حج نذری: سوال سه

پرسش :

اگر نذر کرده که حج به جا آورد، بدون آن که مقید به مکانی باشد، سپس نذر دیگری کرد که آن حج او که با نذر واجب شده است از مکان معین صورت گیرد حال، اگر مخالفت کرد و از غیر از آن مکان که معین کرده بود به حج رفت در این صورت آیا از حج نذری بریء الذمه می‌گردد یا نه؟ و آیا کفاره بر او واجب می‌شود یا خیر؟

پاسخ :
بسمه تعالی: اگر شروع حج از آن مکانی که نذر کرده بود، ترجیح داشت نذر دوم منعقد می‌شود و در صورتی که با نذر مخالفت کرده باشد باید کفاره مخالفت با نذر را بپردازد هر چند نسبت به حج نذری بریء الذمه شده است، والله العالم.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات حج، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، قم: دارالصدیقه الشهید، ۱۳۸۴.