جمعه، 24 آبان 1398

احکام حج | عمره مفرده: سوال ده

پرسش :

شخص مکلّفی عمره مفرده مستحبی را انجام داده است، اما پس از گذشت سالها، آشکار شد که غسل جنابت را به صورت صحیح انجام نمی‌داده است، آیا بر او چیزی واجب شده است؟

پاسخ :
بسمه تعالی: چنانچه غسل جنابتی که انجام می‌داده باطل بوده و غسل صحیح دیگری ولو غسل مستحبی مثل غسل احرام در آن زمان انجام نداده است بر او واجب است که همه محرمات احرام را ترک و از آنها پرهیز کند تا آن که یا خودش عمره مفرده را انجام دهد و یا در صورتی که نمی‌تواند خودش انجام دهد، برای انجام اعمال عمره مفرده نائب بگیرد، والله العالم.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات حج، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، قم: دارالصدیقه الشهید، ۱۳۸۴.