جمعه، 24 آبان 1398

احکام حج | عمره مفرده: سوال دو

پرسش :

اگر مکلف برای ادای حج در زمان آن مستطیع شد، اگر قبل از فرا رسیدن ماه‌های حج، عمره مفرده را به جا بیاورد، آیا از او پذیرفته می‌شود؟ با علم و آگاهی به این موضوع که برای حج مستطیع می‌باشد و در صورتی که جایز نباشد، آیا می‌تواند از مکه خارج شود به امید آنکه برای حج به آنجا باز نگردد؟ یا آنکه جایز نیست؟

پاسخ :
بسمه تعالی: به جا آوردن عمره مفرده و خارج شدن از مکه پیش از فرا رسیدن فصل حج برای او مانعی ندارد و در صورتی که از مکه خارج گردید بر او واجب است که برای ادای حج به آنجا باز گردد. اما اگر تا آغاز فصل حج در شهر مکه باقی ماند بر او واجب است که حج را بر حسب وظیفه خود انجام دهد و اگر عمره مفرده خود را در ماه‌های حج انجام داده باشد می‌تواند که این عمره مفرده را به جای عمره تمتع خود قرار دهد و اگر وظیفه او حج تمتع است آن را جزء حج خود قرار دهد، والله العالم.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات حج، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، قم: دارالصدیقه الشهید، ۱۳۸۴.