همه آنچه که باید درباره روستای صراخیه بدانید

صراخیه نام یکی از روستای خوزستان است که در نزدیکی تالاب شادگان در بخش خنافره، دهستان ناصری، شادگان واقع شده. این روستا به عنوان یکی از روستاهای دارای جاذبه گردشگری خوزستان معرفی شده‌است. روستای صراخیه با بافتی سنتی، یکی از روستاهای قابل مطالعه در استان خوزستان است. این روستا به لحاظ مردم‌شناسی از اهمیت زیادی برخورد بوده و می‌تواند بخشی از فرهنگ بومی منطقه را بازگو کند. اهالی روستا عرب بوده و به زبان عربی صحبت می‌کنند.
پنجشنبه، 25 مرداد 1403
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: ایوب شهبازی
موارد بیشتر برای شما
همه آنچه که باید درباره روستای صراخیه بدانید

مشخصات

کشور ایران
استان خوزستان
شهرستان شادگان
بخش خنافره
دهستان ناصری
روستا صراخیه
جمعیت  515 نفر
مذهب اهل تسنن
زبان گفتار زبان عربی
ارتفاع از سطح دریا 15 متر
شرایط آب و هوا گرم‌ و‌ مرطوب
ره آورد گندم، خرما و برنج، لبنیات، پشم و پوست و ....

صراخیه نام یکی از روستای خوزستان است که در نزدیکی تالاب شادگان در بخش خنافره، دهستان ناصری، شادگان واقع شده. این روستا به عنوان یکی از روستاهای دارای جاذبه گردشگری خوزستان معرفی شده‌است. روستای صراخیه با بافتی سنتی، یکی از روستاهای قابل مطالعه در استان خوزستان است. این روستا به لحاظ مردم‌شناسی از اهمیت زیادی برخورد بوده و می‌تواند بخشی از فرهنگ بومی منطقه را بازگو کند. اهالی روستا عرب بوده و به زبان عربی صحبت می‌کنند. از آنجایی که روستای صراخیه در جنوب کشورمان واقع شده، از آب و هوای گرمی برخوردار است. بنابراین بهترین زمان برای بازدید از این روستا، زمانی بین اوایل پاییز تا اواخر زمستان است. سراخیه به‌عنوان یکی از روستاهای قطب گردشگری خوزستان شناخته می‌شود. این روستای با بافت سنتی خود به ونیز ایران مشهور است؛ چون روی آب واقع شده و تنها وسیله رفت‌و‌‌آمد در این روستا قایق یا بلم است. روستای کوچک‌تر دیگری در نزدیکی سراخیه قرار دارد که با نام «رگبه» شناخته می‌شود. متاسفانه این دو روستا از مناطق محروم ایران محسوب می‌شوند و توسعه گردشگری بر پیشرفت آن‌ها تاثیر چشمگیری خواهد داشت. برای رسیدن به روستا سراخیه باید به تالاب شادگان دسترسی پیدا کنید. برای این کار ابتدا باید به شهر اهواز بروید. بعد راهی جاده اهواز به آبادان شوید و خود را به منطقه دارخوین برسانید. هنگام خروج از دارخوین جاده‌ای وجود دارد که به‌سمت شهر شادگان می‌رود. در داخل شهر شادگان از هر فردی، آدرس روستای سراخیه را بپرسید، مسیر را به شما نشان خواهد داد. بعد از طی جاده‌ای در دل تالاب، در سمت راست خود چند اسکله شناور با قایق‌های موتوری می‌بینید. از اینجا به بعد باید وسیله نقلیه خود را پارک کنید و با قایق به‌سمت روستا بروید. اگر تعداد شما زیاد است خیلی راحت می‌توانید قایقی را دربست کنید؛ ولی اگر با تعداد کم به آنجا رفته‌اید،‌ اصلا نگران هزینه نباشید.‌ خیلی راحت می‌توانید مانند تاکسی از قایق‌ها به‌صورت اشتراکی یا به‌اصطلاح خطی استفاده کنید. معماری روستای سراخیه اهمیت زیادی دارد؛ چون کاملا سنتی است و ساکنان روستا در ساخت خانه‌ها از مصالحی چون خشت، گل و نی استفاده کرده‌اند. شغل فعلی برخی از مردم روستا، ارائه سرویس‌های گردشگری (قایق) ‌به گردشگران است. آن‌ها گردشگران را با قایق‌های خود به داخل تالاب می‌برند و نقاط مختلف آن را نشان می‌دهند. در این روستا عبابافی، حصیربافی و جاجیم‌بافی به‌عنوان صنایع دستی رواج دارد. در بافت حصیر، سبد و امثال آن‌ها از برگ درخت خرما یا نی‌های تالا‌ب شادگان استفاده می‌شود. آب و هوای گرم‌و‌مرطوب شهرستان شادگان باعث شده است تا محصولات گرمسیری مثل گندم، خرما و برنج توسط کشاورزان منطقه کشت شود. دامداری و تولیدات دامی مانند لبنیات، پشم و پوست از محصولات دامی شهرستان شادگان است. 
 

جای‌ های دیدنی روستای صراخیه

 
تالاب شادگان
تالاب شادگان که خود از جاذبه های گردشگری علاقه مندان به طبیعت می باشد حدود 400 هزار هکتار وسعت دارد. تالابی که از تلفیق سه تالاب “خور موسی”، “خور الامیه”، و “شادگان” بوجود آمده و با نام تالاب “شادگان” شناخته می شود. آب این تالاب از رودخانه های “جراحی” و “کارون” و همچنین جزر و مد دریا تامین می شود. گونه های گیاهی و آبزیان و پرندگان این تالاب از منحصر به فرد ترین گونه ها می باشد. تالابی که می توان با کرایه قایقی از روستای “صراخیه” به دل نی زارها و مابین پرندگان مهاجر آن از جمله فلامینگو، حواصیل و لک لک های وحشی و دیگر پرندگان زیبای کم نظیر ساعت ها به گشت و گذار پرداخت.
 
بازارچه صراخیه
انواع محصولات محلی از جمله ماهی تازه در آن به فروش می‌رسد و می‌توانید سوغاتی هم از آن تهیه کنید.
 
موزه حیات وحش
در آن می‌توانید با گونه‌های جانوری تالاب آشنا شوید و در مورد پرندگان مهاجر و زمان مهاجرت آنها اطلاعاتی را به دست آورید. 
 
مسجد صراخیه
گنبد و گلدسته ندارد و دارای ظاهری بسیار ساده است. این مسجد با مصالح بومی ساخته شده و دورتادور آن با نی پوشیده شده است.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط