جمعه، 24 آبان 1398

احکام حج | عدول زن از اعمال حج تمتع به حج افراد: سوال بیست و سه

پرسش :

اگر کسی از اهل خود مکه بود سپس در خارج از آن (بالاتر از حد شرعی) اقامت گزید. سپس مستطیع شد، در این صورت حج افراد به جا آورد یا حج تمتع؟

پاسخ :
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​بسمه تعالی:
این مسأله دو صورت دارد:
صورت اول: اگر قصد کرد که در خارج از حد شرعی توطّن کند، سپس استطاعت برای او حاصل شد در این صورت وظیفه او حج تمتع است.
صورت دوم: اگر قصد نداشت که در خارج از حد شرعی توطّن کند وظیفه او انجام حج افراد یا قرآن بنا بر احتیاط است اگر اظهر نباشد، والله العالم.

​​​​​​​منبع: استفتائات حج، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، قم: دارالصدیقه الشهید، ۱۳۸۴.