شنبه، 25 آبان 1398

احکام وضو | کمک کردن دیگرى در وضو: سوال دو

پرسش :

بیماران قلبى که در استراحت مطلق به سر مى برند و حتى دستها را نمى توانند حرکت دهند براى وضو چه وظیفه اى دارند؟

پاسخ :
اگر مى توانند دستها را حرکت دهند گرچه با کمک دیگران، باید با دست خود هرچند با تر کردن باشد به صورت و دستها بکشند و مسح سر و پا را بکشند و اگر نمى توانند و یا ضرر دارد، نایب آنان را وضو بدهد؛ به این نحو که دست تر کند و بر صورت و دستهاى آنان بکشد و وضو دهد و نایب با دست خود از رطوبت کف دست آنان مسح سر و پاى آنان را انجام دهد و اگر وضو به این نحو ممکن نشد یا مشقّت داشت آنان را تیمم دهند به این کیفیت که دست خودشان را اگر حرکت مى کند به زمین یا روى خاک یا روى هر چیزى که تیمّم بر آن صحیح است بزنند و مریض را تیمم دهند و اگر نشد نایب دست خود را به زمین بزند و به پیشانى و پشت دست آنان بکشد.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.