شنبه، 25 آبان 1398

کنترل عصبانیت کودک

پرسش :

با کودکانی که هنگام عصبانیت سر خود را به در و دیوار می کوبند، چگونه رفتار کنیم؟

پاسخ :
کودکانی که سر و پیشانی خود را به در و دیوار می کوبند، می خواهند توجه مادر را به خود جلب کنند. اینها کودکان باهوشی نیستند. هوش کم در کودکانی که چنین رفتاری دارند، عامل بسیار مهمی است. کودکان هوشمند رفتارهای تطبیق یافته ای دارند. برای جلب توجه، رفتارهای نابهنجار از خودشان نشان نمی دهند. آنها تلاش می کنند به نوعی محبت دیگران را جلب کنند و به صورت منفی عمل نمی کنند. چنین رفتار آزاردهنده ای، هم در کودکانی که کمبود عاطفی دارند دیده می شود و هم در کودکانی که ضریب هوشی بالایی ندارند. نباید به کودکانی که دست به چنین رفتارهایی می زنند توجه کرد. باید نسبت به آنها بی اعتنا بود، اما در زمانهای دیگر باید به آنها محبت کرد و توجه نمود.

منبع: پاسخ به والدین، دکتر سیما فردوسی، تهران: انتشارات صابرین، چاپ سیزدهم، 1394.