يکشنبه، 26 آبان 1398

احکام حج | مسائل متفرقه حج: سوال شش

پرسش :

با توجه به اینکه سه عمل حج باید در روز عید قربان انجام شود و از جهتى هم ترتیب بین آنها معتبر است، در صورتى که رمى جمرۀ عقبه یا قربانى در روز عید مشکل شد، آیا بقیۀ اعمال مانند حلق یا تقصیر را باید در روز عید انجام دهد؟

پاسخ :
بسمه تعالى: عمدا نمى‌تواند تأخیر کند به طورى که ترتیب فوت شود. و اگر عمدا نبود و متمکّن از انجام رمى و قربانى نشد، حلق یا تقصیر را در روز عید انجام مى‌دهد و اعمال مکه را بعد از رمى و قربانى باید بجا آورد، واللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.