دوشنبه، 25 آذر 1398

احکام خمس | سال خمسى حقوق بگیران: سوال شش

پرسش :

بنیاد شهید مبلغى را به عنوان خانواده شهید به اینجانب مى دهد، بفرمایید که وظیفه من راجع به خمس چیست؟

پاسخ :
بطور کلى کسانى که حقوق ماهیانه مى گیرند مى توانند براى خود سال خمسى قرار دهند و از موقعى که اوّلین حقوق ماهیانه خود را دریافت کردند، یکسال که گذشت مقدارى که از خرج سالشان زیاد آمد خمس آن را بدهند. و نیز جایز است براى دریافتى هر ماه و برج، سال قرار دهند، و دریافتى هر برج را جدا نگهدارند. پس اگر تا سال آینده از خرجشان زیاد آمد خمس آن را بدهند. ولى در مورد پولى که بنیاد شهید به خانواده شهید مى دهد چون ظاهراً بعنوان هبه و بخشش است نه بعنوان حقوق و ماهیانه در برابر عمل و کار، تعلق خمس بنحو احتیاط وجوبى است نه فتوا.

​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.