دوشنبه، 25 آذر 1398

احکام ازدواج | مهریه: سوال پنج

پرسش :

در محضر رسمى براى زوجه حین العقد مبلغى صداق جهت ازدواج دائم تعیین گردیده است. و پس از گذشتن زمانى زوجه از زوج خود در شرایط نامساعدى مبلغى اسناد رسمى بعنوان افزایش مهریه که در سند قید شده گرفته است. حال بفرمایید هرگاه زیادى مهریه قابل مطالبه نباشد، آیا در حکم بذل زوجه است و شرعاً زوجه مى تواند بعنوان رجوع به بذل خود آن را مطالبه کند یا خیر؟

پاسخ :
زاید بر آنچه در عقد ذکر شده حق مطالبه ندارد. مگر آنکه به یکى از عقود لازمه زوج متعهد شده باشد آن را بپردازد. یا در مقابل چیزى که مالیت دارد تعهد کرده باشد.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.