چهارشنبه، 25 دی 1398

احکام حج |احرام: سوال چهار

پرسش :

اگر زن در میقات حائض باشد، و یقین کند که نمى تواند عمره تمتع را در وقت خود انجام دهد باید به نیت عمره تمتع محرم شود و بعداً در ضیق وقت عدول به افراد کند. آیا با فرض یقین زن به اینکه مى داند تا آخر وقت پاک نمى شود. چگونه نیت عمره تمتع کند؟ ملاک چیست؟

پاسخ :
ملاک عمل به وظیفه فعلى است و چون در حال حاضر مأمور و مکلف به حج تمتع است. نه اِفراد لذا فعلاً باید نیت تکلیف و امر فعلى را بکند. و یقین او به اینکه تا آخر وقت پاک نمى شود مانع از امکان نیت عمره طبق وظیفه فعلى نمى شود. مضافاً بر اینکه لعل الله یحدث بعد ذلک امراً.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.