دوشنبه، 21 بهمن 1398

احکام زکات: سوال دو

پرسش :

در شرکتـهاى تعـاونى که گنـدم یا برنج تولید مى شود، آیا هیأت مدیره مى توانـد بعد از برداشت محصـول، خودش زکات گنـدم یا جو را جدا کرده و به مصرف برسانـد و بعد بقیـه محصـول را بین شرکاء و سهـامداران تقسیم کند؟

پاسخ :
چون زکات یک امر عبادى است و باید با قصد قربت انجام گیرد هیأت مدیره نمى تواند چنین کارى انجام دهد، و هر یک از شرکاء و سهامداران که سهم او به حد نصاب برسد خود باید زکات سهم خود را بدهد و یا به هیأت مدیره وکالت بدهد که زکات سهم او را بدهد.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.