دوشنبه، 21 بهمن 1398

احکام خمس: سوال بیست و دو

پرسش :

کاسبى تمام اجناس خود را نسیه مى خرد و بعد از فروش دین خود را اداء مى کند، گاهى پرداخت بدهى او به سال خمسى آینده مى افتد به این معنى که سر سال خمسى مقدارى پول دارد که باید بدهى خود را با آن در سال آینده بدهد، آیا مبلغى که از فروش کالاى نسیه اى بدست آمد. خمس تعلق مى گیرد؟ و آیا عین اجناس باقى مانده خمس دارد؟

پاسخ :
این فرد سر سال خمسى باید درآمد سال خود را محاسبه کند و خمس آنچه زیاد آمده بپردازد اما اگر عین جنسى را که نسیه خریده موجود است یا پول آن موجود است که باید به صاحبش بدهد، خمس به آن تعلق نمى گیرد.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.