دوشنبه، 21 بهمن 1398

احکام ضمان | سوال بیست و دو

پرسش :

شخص معسرى که تمام اموالش متعلّق حق غرما قرار گرفته، ضامن شخص دیگرى مى شود و مضمون له نمى دانسته که این شخص معسر است، آیا مضمون له مى تواند به اموالى که قبل از ضمانت متعلّق حق غرما شده رجوع کند و آنها را توقیف کند؟

پاسخ :
این شخص مى تواند ضمانت را فسخ کند ولى اگر فسخ نکند و قبل از حکم حاکم ضمانت را قبول کرده باشد با بقیه غرما مساوى است و دیگران حق تقدّم ندارند، کما این که این فرد حق تقدم بر آنها ندارد.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.