جمعه، 25 بهمن 1398

نماز امدادگر با لباس نجس

پرسش :

در صورتی که لباس امدادگر نجس شده باشد، و امکان تطهیر یا تعویض آن نباشد، آیا برای انجام فرایض خود می تواند از لباس اموات، مصدومین و هدایای دولتی و مردمی استفاده کند، یا با همان لباس های نجس می تواند نماز بخواند؟

پاسخ :
اگر ساتر عورتی که دارد منحصر در همان نجس باشد، در صورتی که بتواند از لباس اموات یا مصدومین با جلب رضایت مالک آن نماز بخواند، باید این کار را انجام دهد؛ و در غیر این صورت چنانچه درآوردن آن به خاطر سردی هوا و مانند آن ممکن نباشد، در صورت تنگی وقت یا در صورتی که احتمال از بین رفتن عذر را- به نحو احتمال عقلایی- نمی دهد، باید با همان ساتر نجس، نماز را بخواند، و اعاده ندارد؛ و اگر درآوردن آن ممکن است در تنگی وقت باید برهنه نماز بخواند، بلکه با وسعت وقت هم اگر احتمال از بین رفتن عذر را ندهد، باید نماز را به طور برهنه بخواند؛ و قضا بر او نیست.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری