جمعه، 25 بهمن 1398

احکام اعمال عمره تمتع | طواف: سوال بیست و دو

پرسش :

زنى هستم که چند سال قبل به مکّه مشرف شدم، موقعى که در مدینه بودم در روز ششم عادت زنانگى، خود را پاک دیدم و عادت من همیشه بین هفت تا ده روز بوده است، غسل کردم و عازم مکّه شدم، و در مکّه مشاهده نمودم که پاک هستم. پس از طواف، لکه خونى دیدم، غسل نموده به عرفات رفتم، و در آنجا محتلم شدم، و غسل کردم، عصر همان روز مجدّداً در عرفات لکه خون دیدم و مجدّداً غسل کردم، لکن نمى‌دانم غسل ما فى الذمّه کردم یا نه؟ بفرمایید حج من چه صورت دارد؟

پاسخ :
در فرض مسئله که در ایّام عادت خودتان بین هفت تا ده لکه خون دیده‌اید حج شما مبدّل به حج إفراد شده، و چنانچه طواف زیارت و طواف نساء را با طهارت انجام داده باشید حج شما بنابر احتیاط صحیح است، و آنچه فعلاً بنابراحتیاط بر شما واجب است یک عمره مفرده است، اگر متمکّن شوید خود بجا آورید و الاّ نایب بگیرید تا براى شما بجا آورد، و احتیاط استحبابى آن است که مجدّداً حج تمتّع را علاوه بر عمره مفرده بجا آورید.

منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.