جمعه، 23 اسفند 1398

احکام مساجد | سوال سی و دو

پرسش :

عدّه‌اى از محبان و منتظران حضرت ولى عصر «عج» در یکى از شهرهاى یزد جمع شده‌اند مکانى را ساخته‌اند مهدیه که در آن جمع مى‌شوند و نماز و دعاى ندبه و دعاى کمیل مى‌خوانند و دعا مى‌کنند براى فرج بقیة اللّه و ظهور آن حضرت، ولى عدّه‌اى مخالفت مى‌کنند و مى‌گویند این بدعت است خصوصا ساختن مکانى به نام مهدیه.

پاسخ :
باسمه تعالی؛ احداث مکانى به عنوان مهدیه و برگزارى مراسم دعا و نماز جماعت در آن مکان مانعى ندارد، لکن مکان مزبور را به صورت محل عام مثل حسینیه‌ها قرار بدهند تا همه بتوانند از آن استفاده کنند و در اوقات نماز بتوانند در آنجا نماز بخوانند و در بقیۀ اوقات هم در آن مجلس فاتحه و امثال آن برگزار کنند، و براى اینکه اختلاف بین مؤمنین نشود اسم آن را مهدیه و حسینیه بگذارند، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.