شنبه، 24 اسفند 1398

احکام گناه | اسراف: سوال دو

پرسش :

مخارجى که براى اموات صورت مى‌گیرد، اطعامهاى مفصل در تالارها، تاج گلهاى گران قیمت، با توجه به وجود معضلات اجتماعى مانند فقر، کمبود مراکز عام المنفعه مانند مساجد، مدارس، درمانگاه، به نظر حضرتعالى صرف چنین مخارج پرهزینه براى میت چگونه است؟

پاسخ :
بسمه تعالى؛ امور مزبور داخل در اسراف مال است و اشکال شرعى دارد، اگر بخواهند مالى را براى میت صرف کنند مناسب است آن را در انجام تکالیفى که میت انجام نداده و بر عهدۀ او باقى مانده صرف کنند، و نیز در احسان و اطعام به فقراء و غیر آن از خیرات صرف کنند تا ثواب آن به میت برسد، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.