شنبه، 24 اسفند 1398

احکام مضاربه | سوال سه

پرسش :

آیا اجازه مى‌فرمایید ضمن عقد مضاربه پس از اینکه حصۀ سرمایه‌گذار در سود مشخص شد، وى حصۀ خود را در قبال مبلغ معینى با عامل مصالحه نماید؟ در فرض مذکور اگر سود تحقق نیابد، حکم مصالحۀ مذکور چیست؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ پس از حصول سود، اگر چه مقدار سود هنوز معلوم نشده است، سرمایه‌گذار مى‌تواند سهم خود را در قبال مبلغ معینى با عامل مصالحه نماید؛ و قبل از حصول سود، مصالحه صحیح نیست. و اگر عامل مبلغى را على الحساب بپردازد یعنى از مال خودش قرض بدهد و پس از حصول سود و قبل از حساب، مصالحه بین مبلغ پرداختى و سود صورت بگیرد، مانعى ندارد، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.