يکشنبه، 25 اسفند 1398

احکام اجتماعی | قرض: سوال هفت

پرسش :

شخصى مقدارى پول قرض به صاحبخانه مى‌دهد کرایه نمى‌دهد تا صاحبخانه راضى شود، آیا اشکال دارد یا ندارد؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ چنانچه صاحبخانه خانه را به مدت معین و به اجرت معین اجاره بدهد -هرچند اجرت کمتر از اجرت متعارف باشد- و در ضمن اجاره شرط کند که مستأجر فلان مبلغ به او قرض بدهد و پس از انقضاء مدت اجاره پس بگیرد-بطورى که اجاره، اصل در معامله باشد و قرض، شرط در ضمن اجاره، معاملۀ مزبور مانعى ندارد، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.