يکشنبه، 25 اسفند 1398

اجزاء و شرایط نماز | سوال هشتاد

پرسش :

کسى که یک عمر نمازش را با قرائت غیر صحیح خوانده، مثلاً به جاى « الحمد للّه رب العالمین» « الحمد رل اللّه» گفته، یا به جاى « الصراط المستقیم» « صراط المستقین» گفته، نمازش چگونه است؟ آیا بعد از آنکه فهمید غلط خوانده، باید همه را بجاى آورد یا نه؟ و فرقى بین جاهل قاصر و مقصر هست یا نه؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ اگر اعتقاد داشت نمازى را که مى‌خواند صحیح است، اعاده لازم نیست؛ و الّا بنابر احتیاط باید اعاده کند، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.