جمعه، 15 فروردين 1399

احکام بانوان | نفاس: سوال شش

پرسش :

اگر زنی که در حیض عادت دارد، بعد از زاییدن تا یک ماه یا بیشتر پی در پی خون ببیند، چه وظیفه‌ای دارد؟

پاسخ :
به اندازه روزهای عادت او نفاس است، و خونی که بعد از نفاس تا ده روز می بیند - اگرچه در روزهای عادت ماهیانه اش باشد - استحاضه است. و بعد از گذشتن آن ده روز که استحاضه است، اگر خونی را که می بیند در روزهای عادتش باشد حیض است، چه نشانه های حیض را داشته باشد، و چه نشانه های حیض را نداشته باشد؛ و همچنین است اگر در روزهای عادتش نباشد ولی نشانه های حیض را داشته باشد؛ و اما اگر نه در روزهای عادتش باشد و نه نشانههای حیض را داشته باشد، استحاضه است.

و زنی که در حیض عادت عددیه ندارد، اگر بعد از زایمان تا یکماه و یا بیشتر پی در پی خون ببیند ده روز اول نفاس و ده روز دوم استحاضه میباشد، و خونی که بعد از آن میبیند اگر نشانه حیض را داشته باشد حیض است. و اگر نشانه‌های حیض را نداشته باشد آن هم استحاضه می‌باشد. و همچنین چنانچه در حیض عادت عددیه ندارد و بعد زایمان تا یکماه و یا بیشتر پی در پی خون ببیند اگر خونی که بعد از بیست روز از زایمان میبیند در وقت عادتش باشد حیض است، اگر چه نشانههای حیض را نداشته باشد. و چنانچه نه در ایام عادت باشد و نه با نشانه های حیض، آن هم استحاضه است.

​​​​​​​منبع: دفتر آیت الله العظمی وحید خراسانی (دام ظله)