سه‌شنبه، 19 فروردين 1399

احکام نماز | سجده: سوال پنج

پرسش :

شخصى در رکعت اول یک سجده را فراموش کرده و بلند شده و در رکعت دوم یادش آمده، حال آیا مى‌تواند سجده را بجا آورد یا نمازش اشکال دارد؟

پاسخ :
باسمه تعالی؛ چنانچه قبل از رفتن به رکوع یادش آمد که یک سجده از رکعت قبل را بجا نیاورده باید برگردد و سجدۀ دوم را بجا آورد و نمازش را ادامه دهد، بعد از نماز دو سجدۀ سهو براى قیام زائد بجا آورد؛ و چنانچه وقتى به رکوع رسید یادش آمد باید نمازش را ادامه دهد و بعد از تمام شدن نماز ابتدا سجدۀ فراموش شده را قضا کند و بعد دو سجدۀ سهو بجا آورد، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.