جمعه، 22 فروردين 1399

حدّ دقیق حجاب براى بانوان

پرسش :

حدّ دقیق حجاب براى بانوان چیست؟ آیا پوشیدن چادر الزامى است؟ آیا امورى همچون بستن موى سر به نحو جالب توجه، جورابهاى نازک بدن‌نما، چادر یا مانتوهاى رنگى جالب توجه، عطر زدن، مانتوى تنگ و مشخّص اندام پوشیدن، جایز است یا خیر؟ و آیا در صورت جواز بین دختران جوان با چهره‌هاى زیبا و غیر آنها، و یا مکانهاى تماس زیاد با اجنبى و غیر آن تفاوت است؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ بر زن لازم است بدن خود را در غیر وجه و کفین از نامحرم بپوشاند و نیز باید زینت خود را از نامحرم بپوشاند چه در وجه و کفین باشد یا در غیر آن، بلى انگشتر متعارف و سرمه‌اى که حتى در زنهاى پیر متعارف است پوشاندن آن لازم نیست. و لباسى که زینت حساب مى‌شود آن را هم باید از نامحرم بپوشاند و کارى که موجب جلب نظر نامحرم مى‌شود مثل عطر زدن و غیره جایز نیست و از نظر نوع پوشش باید لباسش طورى باشد که بدن و زینت او را بپوشاند و با چادر-که در زیر آن لباس دیگر هم باشد-زن مى‌تواند بهتر خود را بپوشاند، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.