پنجشنبه، 4 ارديبهشت 1399

خمس پول فروش سهام

پرسش :

اینجانب در یک شرکت تولیدی عضویت داشته و سهام‌دار بودم و هر سال وجوهات شرعی خود را با یکی از نمایندگان حضرتعالی تسویه نموده‌ام. اینک سهم خود را واگذار نموده و با شرکت تسویه ‌حساب نموده‌ام، آیا مبلغ دریافتی مشمول خمس می‌شود؟

پاسخ :
اگر سهم خود از شرکت را با پول مخمّس، یا پول هبه (هدیه) یا ارث و امثال آن که خمس ندارد خریده اید، پس از تسویه و دریافت پول سهام، مبلغ دریافتی خمس ندارد. ولی در صورتی که سهام قابل فروش بوده، ارزش افزوده سهام در پایان هر سال خمسی، پس از کسر مقدار تورم، متعلق خمس است.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری