پنجشنبه، 4 ارديبهشت 1399

خمس سرمایه‌ی قرضی و سود آن

پرسش :

همسر من قالی می‌بافد که سرمایه‌ی آن متعلّق به خود ماست و برای تهیه‌ی آن قرض گرفته ایم، در حال حاضر قسمتی از فرش بافته شده است و از آنجا که سال خمسی من به پایان رسیده، آیا پس از تمام شدن فرش و فروش آن برای تهیه‌ی احتیاجات خانه، به مقدار بافته‌شده خمس تعلّق می‌گیرد یا خیر؟ سرمایه ما از جهت خمس چه وضعیتی دارد؟

پاسخ :
پس از استثنای سرمایه که قرض است از قیمت فروش قالی، باقی‌مانده جزء سود سال فروش محسوب می‌شود که اگر در مخارج زندگی مصرف نشود، سر سال خمس دارد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری