پنجشنبه، 4 ارديبهشت 1399

تعویض هدیه با پول غیرمخمّس

پرسش :

بعضی اوقات تعدادی بُن کالا یا بُن کتاب به ما هدیه می‌دهند. از آنجا که به هدیه خمس تعلّق نمی‌گیرد و بُن به‌عنوان پول نقد برای فروشگاه‌‌ها محسوب می‌شود، آیا می‌توانم بُن‌ها را با پول نقد معادل آن از درآمد جاری‌ام جابه‌جا کرده و به‌عنوان پول مخمّس پس‌انداز کنم؟ یا با دست‌گردان کردن و خرید و فروش صوری یا واقعی با فردی دیگر این کار را انجام دهم؟

پاسخ :
عمل مذکور موجب سقوط خمس از درآمد نمی‌شود مگر در صورتی که واقعاً با رعایت مقرّرات مربوطه به دیگری فروخته شود که در این صورت به پولِ فروش آن خمس تعلّق نمی‌گیرد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری