پنجشنبه، 25 ارديبهشت 1399

وقف بر نفس | سوال شش

پرسش :

اینجانب ۷۱ سال از عمرم می گذرد قبلاً ساختمانی به نام حسینیه امام حسن مجتبی(ع) وقف نمودم و مجتمع فرهنگی و علمی امام حسن مجتبی(ع) تشکیل شد که در آن مکان عزاداری و اطعام طعام و امورات مذهبی و تعلیم قرآن در ایام سال بر قرار است. قصد دارم خانه مسکونی خود را هم به نام دارالشفاء حضرت امام حسن مجتبی(ع) و مغازه را جهت تعمیرات احتمالی آن دو باب ساختمان و هزینه های تدریس و تعلیم قرآن و تعمیر حسینیه امام حسن مجتبی(ع) وقف نمایم، اما می خواهم تا اینجانب و همسرم در حیات هستیم از آنها استفاده نمائیم و پس از درگذشت ما تحویل وقف گردد اجازه می فرمائید در دفتر خانه رسمی حاضر و به صورت فوق که سؤال شد به اداره اوقاف واگذار شود که انشاءالله بعد از مرگ ما به وقف عمل گردد.

پاسخ :
اگر تا زنده هستید وقف کنید و تحویل متولی شرعی دهید مانع ندارد و می توانید تصرف مادام العمر خودتان را در ضمن وقف شرط کنید ولی باید وقف منجز فعلی باشد و وقف بعد از فوت صحیح نیست.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری