يکشنبه، 4 خرداد 1399

احکام روزه مسافر | مسافرت رفتن در روزۀ نذر معین

پرسش :

اگر شخصی در نیت نذر معین تصریح نکرده باشد که روزه را در سفر انجام دهد یا در نیت نذر تصریح نکرده باشد که روزه را انجام دهد، چه مسافر باشد، چه مسافر نباشد، آیا می تواند در آن روز به سفر برود؟(1)

پاسخ :
بلی، می تواند سفر برود و اگر سفر رفت، باید قضای آن را بعداً بگیرد (حضرت امام و آیات عظام خویی، تبریزی، فاضل، سیستانی، وحید و صافی).
خیر، نمی تواند سفر برود و اگر اختیاراً سفر رفت، علاوه بر قضا، کفارۀ شکستن نذرش را هم باید بدهد (آیات عظام گلپایگانی، اراکی و زنجانی).
بنا بر احتیاط واجب، نمی تواند سفر برود و اگر اختیاراً سفر رفت، علاوه بر قضا، بنا بر احتیاط واجب کفارۀ شکستن نذرش را هم باید بدهد (آیت الله مکارم).

پی‌نوشت:
1- توضیح المسائل مراجع، مسأله 2653؛ وحید، توضیح المسائل، مسأله 2717.

​​​​​​​منبع: احکام روزه، اداره پاسخگویی به سوالات دینی آستان قدس رضوی، انتشارات قدس رضوی، 1393.