يکشنبه، 4 خرداد 1399

روزه خواران مجاز

پرسش :

براى چه کسانى روزه خوارى جایز است؟

پاسخ :
همه مراجع: بر چند دسته روزه واجب نیست، آنان عبارتنداز:
1. پیرمرد و پیرزنى که گرفتن روزه براى آنان مشقت دارد.
2. زن باردارى که گرفتن روزه براى حمل یا خودش ضرر دارد.
که گرفتن روزه بارى بچه یا خودش ضرر دارد.
3. زن شیر دهى
4. بیمارى که گرفتن روزه براى او ضرر دارد.
5. کسى که بیمارى دارد که زیاد تشنه مى شود و نمى تواند تشنگى را تحمل کند.
6. کسى که به سن بلوغ نرسیده است.
7. زنى که خون حیض و نفاس مى بیند.
8. کسى که به مسافرت مى رود و در جایى قصد اقامت ده روز نمى کند.
9. دخترى که به جهت ضعف بنیه گرفتن روزه براى او مشقت فراوان و ضرر دارد.
10. کسى که بى هوش است و یا در کما به سر مى برد.
11. دیوانگان.1

پی‌نوشت‌:
1. توضیح المسائل مراجع، 1729، 1725، العروة الوثقى، ج 2؛ کتاب الصوم، فصل فى طرق ثبوت الهلال.

منبع: پرسش‌ها و پاسخ‌هاى برگزیده ویژه ماه مبارک رمضان، گروه محققان، دفتر نشر معارف، 1385.