يکشنبه، 4 خرداد 1399

کفاره روزه خوارى عمدى

پرسش :

آیا کفاره روزه خوارى عمدى با کفاره مریض تفاوت دارد؟

پاسخ :
همه مراجع: آرى در مقدار و در مصرف متفاوت است. براى کفاره روزه خوارى عمدى، باید براى هر روز شصت فقیر را سیر کند (یا به هر کدام یک مد طعام بدهد) یا دو ماه روزه بگیرد؛ ولى در کفاره مریض اگر بیمارى تا رمضان آینده ادامه داشته باشد، باید براى هر روز یک مد طعام به فقیر بدهد. همچنین براى پرداخت کفاره عمدى، اگر به شصت فقیر دسترسى دارد، نمى تواند به هر کدام از آنها بیشتر از یک مد طعام بدهد؛ ولى در کفاره مریض، مى تواند تمام کفاره را به یک نفر پرداخت کند.1

پی‌نوشت‌:
1. توضیح المسائل مراجع، م 1660، 1703 و 1686 و 1708.

منبع: پرسش‌ها و پاسخ‌هاى برگزیده ویژه ماه مبارک رمضان، گروه محققان، دفتر نشر معارف، 1385.